FAQ – BRYTTSÄTTER GK

Vanliga frågor och svar

Här finns svaren på några av våra mest ställda frågor.

Vad ingår i mitt greenfeemedlemskap?

Du erhåller ett medlemskap i Bryttsätter Golfklubb och får därmed ett aktivt Golf-ID samt tillgång till ”min golf” via golf.se

Två fria dagsgreenfees att utnyttja valfri dag under den aktuella säsongen.

SGF-ansluten (Svenska Golfförbundet) – Alla våra medlemmar kan spela på alla golfbanor där greenfee-gäster accepteras (både i Sverige och utomlands), förutsatt att ditt hcp motsvarar det krav som den banan du ska spela ev. har satt upp.

Medlemsförsäkring bestående av olycksfall- och ansvarsdel.

Hur utnyttjar jag mina fria greenfees som ingår i medlemskapet?

– Superenkelt, när du kommer fram till Bryttsätters golfklubb så anmäler du din ankomst i receptionen, där prickar vi av din fria greenfee. Skulle receptionen vara obemannad så är det viktigt att du skriver du in dig i medlemsboken som ligger framme (tidigare greenfeeboken). Var noga med att tydligt skriva ditt namn samt uppge ditt golf-id då vi stämmer av medlemsboken dagligen. Obs – din fria greenfee är personlig och ditt medlemskap måste vara aktiverat

Hur kontrollerar jag att mitt medlemskap är aktiverat?

-Börja med att logga in på ”min golf”. Om du saknar ett aktivt medlemskap så kommer du se en tydlig röd text bredvid ditt namn som säger ”Ej aktiverat medlemskap”. Denna text försvinner så fort ditt medlemskap är aktiverat. Så länge ”ej aktiv” lyser så går det ej att använda någon av funktionerna i ”min golf” (boka starttid, justera hcp osv).

Har du problem att logga in på ”min golf” så vänligen läs svaret på frågan nedan.

Hur fungerar automatisk förlängning av medlemskap?

Våra medlemskap förlängs automatiskt inför varje nytt kalenderår. Betalning sker med samma metod som användes vid den första betalningen. Debiteringen av din valda betalningsmetod sker den 15 november inför kommande kalenderår/säsong.

Exempelvis kan ditt betalkort alltså debiteras den 15 november 2023 för ditt medlemskap under kalenderåret 2024. Innan betalningen sker skickar vi ett e-postmeddelande till dig, så att du har tid att säga upp ditt medlemskap inför nästa säsong om så önskas.

Hur säger jag upp mitt medlemskap?

Du kan när som helst säga upp ditt medlemskap inför nästa säsong. Detta gör du enkelt genom att logga in på Mitt konto här på spelagolf.nu. Klicka på Min prenumeration i menyn till vänster och därefter Avbryt, så kommer du inte att debiteras automatiskt för nästa kalenderår.

Vid uppsägning under pågående säsong avslutas medlemskapet vid kalenderårets slut. Vi kan inte återbetala någon del av kostnaden för medlemskapet, då vi som medlemmar i Svenska Golfförbundet (SGF) betalar för varje medlem på samma sätt.

Uppsägning av medlemskap måste ske innan den 15 november året innan kommande kalenderår/säsong.

Om du avbrutit förnyelsen av ditt medlemskap så avregistreras du som medlem fr.o.m. den 1 januari, vilket innebär att ditt Golf-id, din försäkring och ditt golfmedlemskap avaktiveras.

Du är givetvis välkommen att åter bli medlem vid ett senare tillfälle. Har du redan avbrutit förnyelsen så utför du bara en ny medlemsbetalning här på hemsidan när det passar dig.

Jag kommer inte in eller har glömt mitt lösenord till ”min golf”?

-Gå in på “min golf” via vår hemsida eller golf.se och klicka på glömt lösenord. Därefter skriver du in ditt golf-id samt den mailadressen du använder. Du får nu en bekräftelse att ett nytt lösenord har skickats till din inbox (du kan givetvis byta till ett mer personligt lösenord när du väl har loggat in i “min golf”). Är det en gammal mail som är registrerad på dig måste du kontakta oss för att uppdatera den. Det gör du enklast med ett mail som innehåller ditt golf-id samt önskad ny mailadress.

Vad är ett Golf-ID?

-Det är ditt medlemsnummer som används i GIT (Golfens IT-system) samt vid bokning av golftider och identifiering av dig på alla golfklubbar som är anslutna till SGF. Ditt Golf-id består av de sex första siffrorna i ditt personnummer (ÅÅMMDD) följt av tre slumpvist utvalda siffror som du finner på ditt medlemskort.

Vad innebär ett aktivt Golf-ID?

Med ett aktivt Golf-ID så ingår per automatik Svenska Golfförbundets medlemsförsäkring. Att denna försäkring är aktiv har de flesta golfklubbar som ett grundkrav för att du ska få komma och spela hos dom. Du får även tillgång till SGF:s Min golf, där du bl.a. kan boka starttider, justera hcp samt ta del av en hel del övriga funktioner. 

Hur aktiverar jag mitt Golf-ID?

Du aktiverar ditt Golf-ID genom att betala medlemsavgiften. Detta gör du enkelt genom att klicka här.

Jag har glömt bort mitt Golf-ID

– Ingen fara, skicka ett mail till oss på info@spelagolf.nu där du bara skriver ditt namn, personnummer (10 siffror) och orden: Mitt Golf-id? Vi försöker besvara ditt mail så snart vi kan.

Jag har inget Golf-ID sen tidigare, vad händer nu?

Vi kommer tilldela dig ett Golf-ID. Ditt Golf-ID samt lösenord skickas till den mail du uppgett vid registreringen av ditt medlemskap.

Hur uppdaterar jag mina uppgifter i MinGolf?

Gå in på ”min golf” via https://mingolf.golf.se/ Sedan klickar du på ”Mina inställningar” och klickar därefter på ”Mina Kontaktuppgifter”. Här kan du ändra både e-post och postadress.

Hur ändrar jag mitt lösenord till MinGolf?

Gå in på ”min golf” via https://mingolf.golf.se/ Sedan klickar du på ”Mina inställningar” och klickar därefter på ”Mitt konto”. Här kan du ändra ditt lösenord.

Jag saknar ett hcp till mitt Golf-ID?

Den 15/4-2020 så infördes ett nytt regelverk gällande det ”nya gröna kortet” från Svenska golfförbundet. För att erhålla ett Grönt Kort med hcp på 54 (eller lägre) så krävs det godkänt på två olika delmoment:

Börja med att logga in med ditt golf-id på: golf.se/grontkort. Där stämmer du av dina kunskaper i små korta quiz via en digital teorikurs som är gratis. Detta kan du göra på egen hand och tar ca 1-2 timmar att genomföra.

Du ska även utföra ett spelprov över 9 hål. Rundan spelar du tillsammans med valfri markör (dvs. en person som också har ett golf-id och som hjälper dig att räkna dina slag under rundan), på en golfbana som är slopevärderad och du utgår från hcp 54. Spelar du ihop minst 18 poäng på din runda ska du registrera dina poäng i Min Golf och blir då godkänd för Grönt Kort. Spelar du betydligt bättre än hcp 54 på spelprovet så får du direkt det handicapet som motsvarade dina färdigheter utifrån ditt spelprov.

Efter godkänt uppspel så hör du av dig till oss så hjälper vi dig att aktivera Gröna Kortet i ditt golf-id.

(Ett tips innan du ger dig ut på spelprovet är att kontakta golfbanan du vill spela på för att höra vad som gäller kring att boka in en runda för spelprov, vad det kostar och om banan är slopevärderad.)

Jag har inte spelat på några år, hur mycket får jag höja mitt hcp?

KLICKA HÄR för mer information om världshandicap.

Jag saknar svenskt personnummer?

Det går utmärkt att bli medlem hos oss även om du inte är boende i Sverige eller har ett svenskt personnummer. Fyll i medlemsformuläret genom att klicka här. I rutan för personnummer så fyller du i År , Månad, Dag och avslutar med 0000 (exempel: 1982 12 26-0000)

För betalningar utanför Sverige:

Det enklaste sättet att betala för ditt medlemskap är att betala med kontokort, detta gör du enkelt genom att klicka här. Då slipper du även bankens avgifter för ”utlandsbetalning”.

Vill du hellre göra en banköverföring utanför Sverige kan du ev behöva något av nedanstående information:
Företagskonto: 8480-6,913 095 328-5
IBAN: SE65 8000 0848 0691 3095 3285
Bankens BIC: SWEDSESS
Kontohavare: BRYTTSÄTTER GOLFKLUBB.

Logga in på Golfbox Danmark och Golfbox Norge

Om du loggar in på ”min golf” via https://mingolf.golf.se/ och klickar på ”hitta starttid”, sedan klickar du på ”Var vill du spela?”, då får du alternativet ”Välj annat land än Sverige”. Väljer du nu tex Danmark så blir du automatiskt inloggad på ”golfbox Danmark”.

Jag ska spela utomlands. Vad behöver jag?

Det är enkelt att skriva ut ditt hcp-bevis direkt från ”min golf”, detta är alltid rekommenderat att man har med vid spel utomlands. Börja med att logga in på ”min golf” via https://mingolf.golf.se/ Sedan klickar du på ”Min handicap” och klickar därefter på ”Handicapbevis”. Nu kan du skriva ut ett daterat hcp-bevis. OBS – Ditt medlemskap måste vara aktivt för att det ska fungera.

Hur registrerar jag ronder jag spelat i utlandet?

Om du har spelat handicapgrundande ronder i utlandet och vill registrera dessa i ditt golf-id så loggar du in på:  https://mingolf.golf.se/ Klicka på ”Min handicap” och välj sedan ”Registrera Rond”. Nu väljer du ”Utländsk klubb eller manuell” och fyller sedan i alla tomma fält. Slope och CR (course rate) hittar du oftast på scorekortet, slopetabellen eller klubbens hemsida.

Jag håller på att gå nybörjarkurs just nu. Kan jag bli medlem och få ett Golf-ID innan jag gått klart kursen?

Visst kan du det! För att vi ska kunna skapa ett nytt Golf-ID åt dig fyller du i ansökan genom att klicka här.  Lämna fältet för Golf-ID tomt. Så fort din medlemsbetalning har noterats på klubbens konto skapar vi ditt Golf-ID och återkommer även med dina inloggningsuppgifter till ”min golf”. När du är klar med din utbildning hör du av dig till oss för att få ditt hcp. 

Efter mitt spelprov så fick jag ett lägre hcp än 54?

När du registrerar ditt spelprov över 9-hål så dubblar systemet poängen för att det ska motsvara en 18-hålsrunda. Det innebär att du direkt sänker dig till det handicapet som du faktiskt spelade på under spelprovet.

Kvitto/friskvård

– En medlemsavgift till en golfklubb är inte är godkänd som skattefri friskvårdsförmån (samma gäller all föreningsidrott). Däremot går det utmärkt att t.ex. använda greenfees, lektioner och rangebollar som skattefria friskvårdsaktiviteter. Golfförbundet har sammanställt vad som gäller på: golf.se/friskvardsbidrag.

Vad innebär hemmaklubb?

– Det är den klubb man representerar samt den klubb som tillhandahåller hcp, medlemskort och annan medlemsadministration. Bryttsätter GK blir automatiskt din hemmaklubb om du bara är medlem här.

Får jag ett nytt Golf-ID när jag byter hemmaklubb?

-Nej, du behåller samma Golf-id hela din aktiva golfkarriär (det är baserat på ditt personnummer så någon annan kan aldrig ta över ditt golf-id).

Kan man vara med i flera golfklubbar samtidigt?

– Självklart, det finns ingen begränsning på detta men du kan bara ha en hemmaklubb.

Jag har inte fått något medlemskort?

–Från och med 2018 så har Svenska Golfförbundet valt att sluta med dom fysiska medlemskorten. Det var för få klubbar som använde korten så därför togs dom bort helt enkelt.

Du kan självklart spela på olika banor utan ett medlemskort. Ta med dig en vanligt legitimation och uppge ditt golf-id eller personnummer till banan du vill spela så är det inga problem.

Kan man spela utan medlemskort?

– Självklart kan du det! Har du har ett aktivt golf-id så hittar man dig i golfförbundets medlemssystem. Var dock beredd på att du kan få visa legitimation när du uppger ditt Golf-id för att boka starttid eller för att betala greenfee.

Får jag någon bagbricka?

– Nej, då all medlemsinformation idag sker via datatrafik så har bagbrickan tappat sin egentliga funktion. För att kunna erbjuda dig så attraktiva medlemskap som möjligt har vi försökt att skala ner på alla ”onödiga” kostnader för att på så sätt kunna hålla en lägre avgift för dig som medlem.

Jag får inte tidningen ”Golfa” hemskickad till mig?

Det sista numret av papperstidningen av ”GOLFA” skickades ut under 2022. Nu övergår GOLFA till en digital plattform med artiklar och videos. Du hittar GOLFA här: https://golfa.golf.se/

Hur bokar jag en starttid på Bryttsätters golfbana?

-Vi tillämpar oss av en bollränna (ett kösystem på plats). Så du behöver inte förboka någon starttid utan det är bara att dyka upp när det passar dig, bekvämt och enkelt.