Notera att alla Covid-krav är borttagna sedan säsongen 2022. Nedanstående rekommendationer tillämpas på individens ansvar i kombination med sunt förnuft. 

Många forskare är eniga om att uteaktiviteter är något positivt för vår folkhälsa då vi mår bra av att vara aktiva utomhus. Golfen kan här erbjuda en plats för både friskvård och aktivitet i rådande läge, men det är också allas vårt gemensamma ansvar att minska risken för smittspridning i samhället.

Nedanstående tillfälliga rekommendationer gäller vid spel på vår anläggning tills annat meddelas.

Nyhet för golfsäsongen 2021

Vi på Bryttsätter uppmuntrar alla våra gäster och medlemmar att man spelar tillsammans med sitt normala umgänge. Det innebär att vi under pandemin inte kommer att para ihop två stycken främmande 2-bollar med varrandra för att bilda en 4-boll. Istället kommer man utan problem att kunna få sin egen starttid oavsett om man är 1, 2, 3 eller 4 spelare så att du kan känna dig extra trygg när du spelar golf hos oss på Bryttsätter Golfklubb.

Vid klubbhuset:

Vi har installerat en ny utevask bredvid entren till klubbhuset så man kan vara extra noga med hygienen och tvätta händerna med tvål och vatten.

Tillämpa säkert socialt avstånd från varandra och undvik att gå in i klubbhuset mer än två och två åt gången.

Cafeterian är stängd men varuautomaten är öppen för enklare snacks/dryck. Förtäring sker med fördel på utedäck eller vid övriga sittplater runt klubbhus/driving range.

Medlemmar och gäster:

Vi uppmanar samtliga medlemmar och gäster som påvisar minsta tecken på symtom att stanna hemma. Detta gäller även lindriga symtom.

På banan:

  • Ta inte ur flaggan – putta med flaggan i och använd handske när du tar upp bollen.
  • Bunkrarna saknar krattor – jämna ut sanden med din fot eller klubba efter ditt bunkerbesök.
  • Håll ett visst säkerhetsavstånd till medspelare och nästa boll vid kö på banan.
  • Hosta i armvecket.
  • Ta inte i hand – inga high fives.
  • Gör en “fothälsning” = tack för god match. ?

Hjälps vi alla åt och tillämpar vi dessa enkla föreskrifter så gör vi golfbanan till en ännu säkrare plats i dessa tider. Ta hand om varandra och njut av golfen!